Jednoduchý, chutný, krehký čerešňový koláčik, ktorým nič nepokazíme a určite si všetci pochutia!

RECEPT

Jednoduchý, chutný, krehký čerešňový koláčik, ktorým nič nepokazíme a určite si všetci pochutia!

INGREDIENCIE cesto
  • 280g hladká múka

  • 230g maslo

  • 1 vajce

  • 2pl studená voda

  • 2čl ocot

  • štipka soli

INGREDIENCIE plnka
  • 600g čerešne bez kôstky

  • 140g kryštálový cukor

  • 2pl kukuričná múka

  • šťava a kôra z 1 citróna

POSTUP

  • Do misy dáme múku, štipku soli a na kocky nakrájané maslo. Rukami vypracujeme mrveničku, pridáme vajce, ocot, vodu a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a odložíme aspoň na 30 minút do chladničky.

  • Kukuričnú múku zmiešame s cukrom, citrónovou šťavou, kôrou a pridáme k zmesi čerešne bez kôstky. Všetko dobre premiešame.

  • Odpočinuté cesto rozdelíme na 2 časti. Prvú časť cesta vyvaľkáme na tenký kruh o čosi väčší ako je forma, preložíme pomocou valčeka do formy(23cm), tak aby bolo pokryté dno aj boky.

  • Na cesto navrstvíme čerešňovú zmes. Druhú polovicu cesta vyvaľkáme, vykrojíme formičkou hviezdičky(alebo si narežeme cesto na pásiky a vytvoríme mriežky), naukladáme na vrch koláča a dáme piecť.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 35 minút.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!