Jemný koláč s mäkkou piškótou a lahodným pudingovo-tvarohovým krémom!

Výborný dezert, ktorým nik nepohrdne!

RECEPT

Jemný koláč s mäkkou piškótou a lahodným pudingovo-tvarohovým krémom!

Výborný dezert, ktorým nik nepohrdne!

INGREDIENCIE cesto
  • 6 vajec

  • 6PL kryštálový cukor

  • 6PL polohrubá múka

  • 1čl prášok do pečiva

INGREDIENCIE plnka
  • 500g tvaroh

  • 300ml mlieko

  • 1 vanilkový puding

  • 250g maslo

  • 250g práškový cukor

  • 2ks vanilínový cukor

  • nastrúhaná kôra z 1 citróna

POSTUP

  • Vajcia s cukrom vyšľaháme, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pripravené cesto rozdelíme na 2 polovice.

  • Plech (22x38) vystelieme papierom na pečenie, rozotrieme polovicu cesta a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20-25 minút. Rovnako upečieme aj druhé cesto.

  • Pripravíme krém. Z mlieka a pudingu si uvaríme krém, necháme vychladnúť. Maslo s práškovým cukrom, citrónovou kôrou a vanilkou vymiešame do peny, vmiešame do vychladnutého pudingu. Nakoniec mixérom zašľaháme tvaroh.

  • Na vychladnutý plát natrieme tvarohový krém, priložíme druhým plátom a necháme aspoň hodinu v chlade. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: nagyireceptje.hu