Taký jednoduchý, chutný tvarohovo-pomarančový dezert, ktorým nik nepohrdne!

Obyčajný, nenáročný, no veľmi chutný koláčik, ktorý je u nás doma veľmi obľúbený!

RECEPT

Taký jednoduchý, chutný tvarohovo-pomarančový dezert, ktorým nik nepohrdne!

Obyčajný, nenáročný, no veľmi chutný koláčik, ktorý je u nás doma veľmi obľúbený!

INGREDIENCIE cesto
  • 5 vajec

  • 120g kryštálový cukor

  • 150g polohrubá múka

  • 80ml mlieko

  • 80ml olej

  • 30g kakao

  • 10g prášok do pečiva

  • štipka soli

  • 1 citrón

  • 100ml pomarančová šťava na poliatie

INGREDIENCIE krém

  • 400g hrudkovitý tvaroh

  • 200g mascarpone

  • 200g maslo

  • 150g kryštálový cukor

  • 1bal. vanilínový cukor

INGREDIENCIE poleva
  • 700ml pomarančový džús

  • 80g škrob

  • 30g kryštálový cukor

POSTUP

  • V mise si vareškou zmiešame žĺtky so štipkou soli, za stáleho miešania prilejeme olej. Bielky vyšľaháme s 3PL citrónovej šťavy, pridáme cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Do snehu vareškou vmiešame žĺtkovú zmes, pridáme preostiate kakao, múku, prášok do pečiva, 2PL citrónovej šťavy a zmiešame. Nakoniec prilejeme mlieko a premiešame.

  • Formu (25x25) vystelieme papierom na pečenie, nalejeme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 25 - 30minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Krém - maslo vyšľaháme do peny, pridáme cukor, vanilku, mascarpone, prešľaháme. Nakoniec pridáme hrudkovitý tvaroh a zmiešame mixérom.

  • Korpus polejeme pomarančovou šťavou, rozotrieme tvarohový krém a uhladíme.

  • Poleva - zmiešame pomarančovú šťavu, cukor a škrob, zmes dáme do hrnca na sporák a varíme 5-7 minút, kým zmes zhustne. Necháme trochu vychladnúť a rozotrieme na vrch koláča.

  • Hotový koláč odložíme na pár hodín do chladničky.

    Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: youtube.com/@MarianasBaking