Jemné cesto, škoricovo-jablková plnka a nadýchaná snehová perinka!
Jednoduchý, no veľmi chutný koláčik, vhodný na každú príležitosť!

RECEPT

Jemné cesto, škoricovo-jablková plnka a nadýchaná snehová perinka!
Jednoduchý, no veľmi chutný koláčik, vhodný na každú príležitosť!
INGREDIENCIE korpus
  • 200g hladká múka

  • 125g maslo izbovej teploty

  • 50g práškový cukor

  • 1 vajce

  • štipka soli

INGREDIENCIE jablková plnka

  • 700g jablká

  • 50g kryštálový cukor

  • 2čl mletá škorica

  • 3ks žĺtok

  • 30g maslo

INGREDIENCIE snehová vrstva
  • 3 bielky

  • 150g cukor krupica

  • štipka soli

POSTUP

  • Cesto - suroviny zmiešame dohromady, vypracujeme hladké cesto. Formu(23cm) vystelieme papierom na pečenie, cesto rozvaľkáme na priemer asi 25cm, tak aby sme pokryli dno aj okraje formy a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút.

  • Jablká ošúpeme, očistíme a nakrájame na kocky. Vložíme ich do hrnca, posypeme cukrom, škoricou a podusíme. Necháme mierne vychladnúť a vmiešame maslo a žĺtky. Zmes navrstvíme na predpečený koláč, vrátime späť do rúry a pečieme ďalej 30 minút.

  • Sneh - bielky vyšľaháme so štipkou soli a cukrom na tuhý sneh, rozotrieme na vrch koláča a pečieme ešte pár minút, kým sa sneh pekne zafarbí. Po upečení necháme vychladnúť a máme hotovo!

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!