Jedinečný zákusok, ktorým sa určite zavďačíte každému!

Lahodný karamelovo-kávový dezert, ktorý si Vás podmaní!

RECEPT

Jedinečný zákusok, ktorým sa určite zavďačíte každému!

Lahodný karamelovo-kávový dezert, ktorý si Vás podmaní!

INGREDIENCIE cesto
  • 6 vajec

  • 120g práškový cukor

  • 120g polohrubá múka

  • 2pl kakao

  • 3pl nescafé káva + 8pl horúca voda

  • 2pl olej

  • 1bal. prášok do pečiva

INGREDIENCIE krém
  • 500ml mlieko

  • 2ks karamelový puding

  • 3pl krupicový cukor

  • 2pl nescafé káva

  • 2pl rum

  • 200g maslo

  • 3pl práškový cukor

  • 200g kyslá smotana (16%)

INGREDIENCIE šľahačka
  • 2ks smotana na šľahanie 40%

  • 60g čokoláda na varenie

POSTUP

  • Horúcu vodu zmiešame s 3pl nescafé kávy. Vajcia s cukrom a horúcou kávou vyšľaháme. Múku, kakao, prášok do pečiva preosejeme a po častiach striedavo s olejom pridávame do vaječnej zmesi.

  • Hlbší plech (35x25) vystelieme papierom na pečenie, navrstvíme cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 15 minút, necháme vychladnúť.

  • Z mlieka, krupicového cukru a pudingových práškov uvaríme puding, odstavíme a necháme vychladnúť. Maslo s práškovým cukrom a nescafé kávou vyšľaháme do peny, po častiach k nemu zašľaháme vychladnutý puding a kyslú smotanu. Krém šľaháme do hladka.

  • Na upečený, vychladnutý korpus natrieme pripravený krém, zarovnáme. Smotanu na šľahanie vyšľaháme a natrieme na pudingový krém. Koniec ozdobíme rozpustenou alebo nastrúhanou čokoládou.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: nagyireceptje.hu