Tradičné domáce vtáčie mlieko, famózny dezert, ktorý zbožňujeme!

Potešte členov Vašej rodiny a doprajte im pôžitok pri ochutnaní tohto fantastického koláčika.

RECEPT

Tradičné domáce vtáčie mlieko, famózny dezert, ktorý zbožňujeme!

Potešte členov Vašej rodiny a doprajte im pôžitok pri ochutnaní tohto fantastického koláčika.

INGREDIENCIE
  • 450g smotana na šľahanie

  • 450g kyslá smotana

  • 2 balíky 8g želatíny

  • 1 hrnček mlieko

  • 1 hrnček cukor

  • maslo na vymastenie formy

INGREDIENCIE na polevu
  • 100g jahody

  • 50g kryštálový cukor

  • 50ml voda

  • 1 vanilínový cukor

  • 1PL jemný škrob

POSTUP

  • Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme želatínu a dáme na sporák. Na mierno ohni šľaháme kým nezačne stúpať para a odstránime zo sporáka(mlieko nesmie vrieť). Odložíme zmes a necháme ju chladnúť.

  • Mixérom dobre vymiešame kyslú smotanu, cukor a šľahačku. Za stáleho miešania pomaly pridávame zmes z mlieka a želatíny.

  • Dobre premiešame a vylejeme zmes do maslom vymastenej sklenej formy. Zarovnáme, prikryjeme potravinovou fóliou a dáme chladiť do chladničky.

  • Pripravíme si jahodovú polevu. Všetky suroviny okrem jemného škrobu dáme do hrnca a privedieme k varu.

  • Rozmixujeme najemno tyčovým mixérom, prepasírujeme cez sitko, pridáme jemný škrob a povaríme 5 minút. Necháme vychladnúť.

  • Pripravenou vychladnutou polevou potrieme vrch koláča a máme hotovo.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!