Jedinečný zákusok, ktorý nesklame a Váš deň urobí krajším „ORECHOVÝ KRÉMEŠ“

RECEPT

Jedinečný zákusok, ktorý nesklame a Váš deň urobí krajším „ORECHOVÝ KRÉMEŠ“
INGREDIENCIE na medové pláty
  • 400g hladká múka

  • 100g práškový cukor

  • 100g maslo

  • 2 vajcia

  • 1PL med

  • 1čl sóda

INGREDIENCIE na orechové cesto

  • 6 vajec

  • 150g polohrubá múka

  • 150g práškový cukor

  • 150g mleté orechy

  • 50ml olej

  • 3PL voda

  • 1/2bal. prášok do pečiva

INGREDIENCIE na krém
  • 700ml mlieko

  • 100g kryštálový cukor

  • 2 vanilkové pudingy

  • 3 žĺtky

  • 250g maslo

  • 120g práškový cukor

POSTUP

  • Vo vodnom kúpeli zohrejeme med, pridáme cukor a maslo. Odstavíme a vyšľaháme. Do mierne vychladnutej zmesi prišľaháme po jednom vajcia, vmiešame múku zmiešanú so sódou a vymiesime tuhé cesto.

  • Cesto rozdelíme na 2 časti, každú vyvaľkáme na veľkosť plechu(30x38) a upečieme na obrátenom plechu, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 190 stupňov približne 7 - 8 minút. Po upečení necháme pláty vychladnúť.

  • Pripravíme orechové cesto. Žĺtky vyšľaháme so 100g práškového cukru do peny, pridáme vodu, olej, mleté orechy a zmiešame. V druhej mise si vyšľaháme bielky so zvyšným cukrom na sneh, primiešame k žĺtkovej zmesi a nakoniec zľahka vareškou vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva.

  • Plech vystelieme papierom na pečenie, vylejeme pripravené cesto a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Pripravíme krém. V 300ml mlieka si metličkou rozmiešame žĺtky a pudingy. Zvyšné mlieko s kryštálovým cukrom dáme variť, pridáme dobre zmiešanú zmes a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Prikryjeme ho potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.

  • Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme do peny a po častiach k nemu primiešame vychladnutý puding.

  • Na 1 medový plát natrieme polovicu maslovo-pudingového krému, prikryjeme ho orechovým cesto, natrieme druhú polovicu krému a na vrch priložíme druhý medovú plát. Hotový koláč odložíme na niekoľko hodín do chladničky, ideálne do nasledujúceho dňa.

  • Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

    Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: viccmagazin.com