V jednoduchosti je krása! Jemný, lahodný koláč nášho detstva „Nanukové rezy“, ktorý sme zbožňovali!
V jednoduchosti je krása!
Jemný, lahodný koláč nášho detstva „Nanukové rezy“, ktorý sme zbožňovali!
RECEPT
V jednoduchosti je krása!
Jemný, lahodný koláč nášho detstva „Nanukové rezy“, ktorý sme zbožňovali!
INGREDIENCIE korpus
200g cukor krupica
200g polohrubá múka
100g mleté vlašské orechy
5 vajec
10PL uvarená studená káva
1bal. prášok do pečiva
štipka soli
INGREDIENCIE krém
500ml mlieko
250g maslo
200g práškový cukor
60g zlatý klas
1 vanilínový cukor
1PL rum
džem
POLEVA: 100g čokoláda na varenie + 30g cera
POSTUP
V mise vyšľaháme bielky so štipkou soli, po lyžiciach prišľaháme cukor. Potom po jednom prišľaháme žĺtky, pridáme kávu, zľahka vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a mleté orechy.
Plech (25x35) vystelieme papierom na pečenie, navrstvíme pripravené cesto a upečieme. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút.
Po upečení necháme koláč vychladnúť a pripravíme si krém.
Polovicu mlieka s vanilínovým cukrom dáme variť, v druhej polovicu rozmiešame zlatý klas a prilejeme do horúceho mlieka, uvaríme hustý krém.
Maslo s cukrom si vyšľaháme do peny. Po častiach k nemu zašľaháme vychladnutý pudingový krém, pridáme rum.
Upečený koláč otočíme, stiahneme papier na pečenie, potrieme ho džemom a navrstvíme pudingový krém.
Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu s cerou, rozotrieme na koláč a necháme stuhnúť.
Leave A Comment