Jeden z našich NAJ koláčov, ktorý nikdy neomrzí „LONDÝNSKE REZY“!
Jedinečný orechový dezert, na ktorom si vždy pochutíme!

RECEPT

Jeden z našich NAJ koláčov, ktorý nikdy neomrzí "LONDÝNSKE REZY"!
Jedinečný orechový dezert, na ktorom si vždy pochutíme!
INGREDIENCIE na cesto
  • 300g hladká múka

  • 200g maslo

  • 120g práškový cukor

  • 6 žĺtkov

  • 1/2bal. prášok do pečiva

  • marhuľový džem (na potretie)

INGREDIENCIE na plnku
  • 200g mleté vlašské orechy

  • 200g práškový cukor

  • 80g nasekané vlašské orechy

  • 6 bielkov

  • 1ks vanilínový cukor

  • 1čl mletá škorica

POSTUP

  • V mise si vypracujeme zo všetkých surovín cesto, ktoré odložíme aspoň na 30 minút do chladničky.

  • Na pomúčenej doske si vyvaľkáme cesto a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  • Potrieme ho rovnomerne džemom.

  • Z bielok, cukru a vanilínového cukru ušľaháme tuhý sneh. Zľahka vmiešame mleté orechy a škoricu a nalejeme na cesto potreté lekvárom.

  • Vrch koláča posypeme nasekanými vlašskými orechmi a dáme piecť.

  • Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 15 minút, potom teplotu znížime na 170 stupňov a pečieme ešte 10 - 15 minút.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!