Jeden z našich NAJ koláčov, ktorý nechýba počas sviatočných dní „Metrový koláč“

Výborný zákusok, ktorý neomrzí!

RECEPT

Jeden z našich NAJ koláčov, ktorý nechýba počas sviatočných dní "Metrový koláč"

Výborný zákusok, ktorý neomrzí!

INGREDIENCIE cesto
  • 6 vajec

  • 260g práškový cukor

  • 260g hladká múka

  • 10pl olej

  • 10pl voda

  • 1/2bal. prášok do pečiva

  • 2pl kakao

INGREDIENCIE plnka
  • 500ml mlieko

  • 1bal. vanilkový puding

  • 250g  maslo

  • 100g práškový cukor

  • 3-4pl rum

INGREDIENCIE poleva
  • 300g horká čokoláda

  • 3pl olej

POSTUP

  • Cesto - žĺtky s práškovým cukrom vyšľaháme do peny, pridáme olej, vodu a nakoniec preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho vareškou vmiešame do žĺtkovej zmesi.

  • Formy na srnčí chrbát(2ks) si vymastíme, vysypeme múkou. Pripravené cesto si rozdelíme na 2 polovice. Jednu polovicu cesta nalejeme do pripravenej formy. Do druhej polovice cesta pridáme kakao, dobre premiešame a vylejeme do druhej formy. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 - 25 minút. Upečené prikryjeme utierkou a necháme vychladnúť.

  • Krém - uvaríme puding z mlieka a pudingového prášku, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny, po častiach k nemu zašľaháme vychladnutý puding a nakoniec pridáme rum.

  • Upečené cestá si nakrájame podľa "srnčieho vzoru" a striedavo zlepíme svetlé a tmavé "plátky" krémom. Nakoniec zvyšným krémom môžeme potrieť celý koláč.

  • Poleva - vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s olejom, polejeme pripravený koláč, necháme stuhnúť. a odložíme na pár hodín do chladu. Koláč nakrájame šikmo, aby sme dosiahli pekný pruhovaný vzor.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: youtube.com/@Dindragostepentrugatit