Raz-dva pripravený, jednoduchý, no veľmi chutný smotanovo-jahodový koláč!
Raz-dva pripravený, jednoduchý, no veľmi chutný smotanovo-jahodový koláč!
RECEPT
Raz-dva pripravený, jednoduchý, no veľmi chutný smotanovo-jahodový koláč!
INGREDIENCIE cesto
180g hladká múka
100g maslo
70g práškový cukor
1 vajce
1 vanilínový cukor
1/2čl prášok do pečiva
štipka soli
INGREDIENCIE plnka
300g kyslá smotana
100g práškový cukor
1 vajce
1 vanilínový cukor
1PL škrob
1PL hladká múka
jahody
POSTUP
Maslo si vymiešame so štipkou soli a s cukrom do hladka. Pridáme preosiatu múku, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Rukami vymiesime mäkké, lepivé cesto.
Do formy dáme papier na pečenie, vystelieme dno a boky pripraveným cestom a odložíme do chladničky.
Na plnku si v mise zmiešame kyslú smotanu s cukrom, pridáme múku, škrob a premiešame. Nakoniec do zmesi vmiešame rozšľahané vajíčko.
Na cesto vo forme naukladáme jahody, zalejeme pripravenou plnkou a dáme piecť. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 40 minút.
Po 40 minútach vypneme rúru a koláč v nej ponecháme ešte 15 minút. Až potom koláč vyberieme a necháme úplne vychladnúť.
Leave A Comment