Tip na obed „lasagne s bravčovým mäsom“! Výborné jedlo, na ktorom si doma vždy pochutíme!

RECEPT

Tip na obed "lasagne s bravčovým mäsom"!

Výborné jedlo, na ktorom si doma vždy pochutíme!

INGREDIENCIE
  • 300g cestoviny lasagne

  • 500g mleté bravčové mäso

  • 500ml paradajkový pretlak

  • 300ml polotučné mlieko

  • 200ml smotana na varenie

  • 40g hladká múka

  • 20g maslo

  • 150g tvrdý syr

  • 1 cibuľa

  • 1 cesnak

  • 1ČL soľ, 1/2ČL sušená bazalka, 1/4ČL oregano, štipka mletého čierneho korenia

POSTUP ragú

  • Nadrobno nakrájanú cibuľu orestujeme na troche oleja. Pridáme mleté mäso, soľ, korenie a opekáme.

  • Prilejeme paradajkový pretlak a dusíme 15 - 20 minút.

  • Pridáme prelisovaný strúčik cesnaku, bazalku, oregano a zmiešame.

POSTUP bešamel

  • Na mierno ohni rozpustíme maslo, nastrúhame trošku muškátového orieška pridáme štipku soli.

  • Pridáme múku a za stáleho miešania pridáme zmiešané mlieko so smotanou.

  • Miešame pokým sa nám vytvorí hladký krém.

POSTUP vrstvenia
  • Lasagne, ragú a bešamel rozdelíme na 4 časti.

  • Do hlbokého plechu alebo zapekacej nádoby poukladáme prvú vrstvu lasagni.

  • Na lasagne nalejeme časť ragú a potom rovnomerne potrieme bešamelom.

  • Takto pokračujeme ešte 3krát, vrchný plát tvoria lasagne a nakoniec posypeme strúhaným syrom.

  • Pečieme pri teplote 170 stupňov približne 40 - 50 minút.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!