Jemný, mäkký, veľmi lahodný karamelovo – orechový dezert!

Sladké pokušenie, ktorému ťažko odolať!

RECEPT

Jemný, mäkký, veľmi lahodný karamelovo - orechový dezert!

Sladké pokušenie, ktorému ťažko odolať!

INGREDIENCIE cesto
  • 500g hladká múka

  • 150g med

  • 125g maslo

  • 120g práškový cukor

  • 2 vajcia

  • 1čl sóda bikarbóna

INGREDIENCIE krém
  • 250ml smotana na šľahanie

  • 2čl želatína v prášku

  • 500ml mlieko

  • 2pl kryštálový cukor

  • 2bal. vanilkové puding

  • karamelové salko

  • nasekané vlašské orechy

POSTUP

  • Cesto - zo surovín si rukami vypracujeme cesto, rozdelíme na 2 časti, každé cesto vyvaľkáme a upečieme pri teplote 180 stupňov približne 15 - 20 minút.

  • Krém - z mlieka, cukru, pudingových práškov uvaríme hustý puding, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Práškovú želatínu rozpustíme v horúcej vode. Smotanu na šľahanie vyšľaháme, pridáme rozpustenú želatínu a vychladnutý puding.

  • Na spodný plát nalejeme pripravený krém, prikryjeme druhým upečeným cestom. Vrchný plát potrieme karamelovým salkom a posypeme nasekanými vlašskými orechmi.

  • Hotový koláč odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: youtube.com/@boskaflorence6185