Rýchle, jednoduché, no veľmi chutné cuketové cestoviny.

Cuketa sa dá využiť v mnohých receptoch, tento je jeden z našich obľúbených.

RECEPT

Rýchle, jednoduché, no veľmi chutné cuketové cestoviny.

Cuketa sa dá využiť v mnohých receptoch, tento je jeden z našich obľúbených.

INGREDIENCIE
  • 200g cestoviny podľa preferencií

  • 250g cuketa

  • 30g parmezán

  • 4 strúčiky cesnaku

  • 1PL olivový olej

  • kôra z 1/2 citróna

  • hrsť čerstvej mäty

  • soľ, korenie podľa chuti

POSTUP

  • Cestoviny si uvaríme v osolenej vode.

  • Cuketu si nakrájame na tenké polmesiačiky, cesnak si nakrájame na tenké plátky. Do hlbšej panvice dáme olivový olej, rozohrejeme, pridáme cuketu, cesnak a opečieme.

  • Po chvíľke pridáme k cukete nastrúhanú citrónovú kôru, nasekanú mätu, soľ/korenie podľa chuti a odstavíme z plameňa.

  • 2/3 cuketovej zmesi odoberieme do misy, prilejeme k nej 1 naberačku vriacej vody z cestovín a rozmixujeme mixérom.

  • Uvarené cestoviny preložíme do panvice k zvyšnej 1/3 cuketovej zmesi, prilejeme cuketovú rozmixovanú omáčku a nastrúhaný parmezán.

  • Všetko spolu premiešame a dochutíme soľou/korením podľa chuti. Pred podávaním môžeme pokvapkať citrónovou šťavou.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!