Jednoduchý dezert, ktorý pripravíte raz-dva a určite ním ulahodíte „Tisíc lístkov – Mille Feuille“!
Jednoduchý dezert, ktorý pripravíte raz-dva a určite ním ulahodíte „Tisíc lístkov – Mille Feuille“!
RECEPT
Jednoduchý dezert, ktorý pripravíte raz-dva a určite ním ulahodíte "Tisíc lístkov - Mille Feuille“!
INGREDIENCIE
1 balenie chladené lístkové cesto
práškový cukor
INGREDIENCIE na krém
400ml mlieko
100g kryštálový cukor
4 žĺtky
2PL hladká múka
2ks vanilkový lusk
100g maslo
POSTUP
Najskôr si pripravíme krém. Mlieko dáme zohrievať na mierny oheň. V miske si metličkou vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, pridáme postupne múku, prilejeme trochu horúceho mlieka, dobre prešľaháme a žĺtkovú zmes pridáme ho horúceho mlieka. Za stáleho miešania uvaríme hustý krém.
Do horúceho krému vmiešame po kúskoch maslo. Pripravený krém dáme do misy, zakryjeme potravinovou fóliou a uložíme do chladničky, približne na hodinu.
Lístkové cesto na doske mierne pomúčime, trošku ešte rozvaľkáme, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, veľmi husto popicháme vidličkou, zľahka posypeme práškovým cukrom, zakryjeme aj zhora papierom na pečenie, zaťažíme druhým plechom a dáme piecť.
Pečieme najskôr pri teplote 200 stupňov 15 minút, potom zložíme plech a odstránime papier na pečenie a pri rovnakej teplote dopečieme do zlato-hneda. Necháme vychladnúť.
Lístkové cesto narežeme na malé obdĺžniky. Na spodný plát(obdĺžnik) cukrárskym vreckom navrstvíme krém, položíme druhý plát, opäť navrstvíme krém a na vrch zákusku dáme tretí plát. Rovnako postupujeme pri ďalších zákuskoch. Vrch posypeme práškovým cukrom a ozdobíme ovocím.
Leave A Comment