Neodolateľná klasika „strúhaný tvarohový koláč“

RECEPT

Neodolateľná klasika "strúhaný tvarohový koláč"

INGREDIENCIE cesto
  • 400g hladká múka

  • 140g práškový cukor

  • 1 žĺtok

  • 1 bal. prášok do pečiva

  • 250g maslo (alebo palmarin)

INGREDIENCIE plnka
  • 500g hrudkovitý tvaroh

  • 250g jemný krémový tvaroh

  • 180g práškový cukor

  • 3 žĺtky

  • 4 bielky

  • 1 bal. vanilínový cukor

  • nastrúhaná kôra z citróna

POSTUP

  • Všetky suroviny na cesto zmiešame a rukami vypracujeme tuhé cesto. Zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na 15 minút do chladničky.

  • Plnka - tvarohy, cukor, vanilínový cukor, žĺtky a kôru z citróna zmiešame. Z bielkov vyšľaháme sneh a zľahka vmiešame do tvarohovej plnky.

  • Plech vystelieme papierom na pečenie, cesto z chladničky rozdelíme na 2 časti, polovicu cesta nastrúhame na dno plechu, tak aby bol celý pokrytý, mierne popritláčame. Na cesto vylejeme tvarohovú plnku, zarovnáme a na vrch nastrúhame druhú polovicu cesta.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 -40 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: webcukraszda.hu