Jemné, mäkučké medové cesto, pudingovo-maslový krém, sladká poleva so salka a mandľové lupienky – to je výborný medový koláč, ktorý sa hodí na akúkoľvek príležitosť!

RECEPT

Jemné, mäkučké medové cesto, pudingovo-maslový krém, sladká poleva so salka a mandľové lupienky - to je výborný medový koláč, ktorý sa hodí na akúkoľvek príležitosť!

INGREDIENCIE
  • 500g hladká múka

  • 250g maslo

  • 100g práškový cukor

  • 2 vajcia

  • 2pl med

  • 2čl(zarovnané) sóda bikarbóna

  • 2pl voda

INGREDIENCIE krém
  • 600ml mlieko

  • 3 žĺtky

  • 1 smotanový puding

  • 1 vanilínový cukor

  • 4pl kryštálový cukor

  • 1pl hladká múka

  • 1pl škrob

  • 250g maslo

INGREDIENCIE poleva
  • 200g salko (uvarené)

  • 50g maslo

  • 50g mandľové lupienky

POSTUP

  • Cesto - zo surovín rukami vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme ho na 2 rovnaké časti, vyvaľkáme na plech(23x37) a pomocou valčeka ich prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Krém - do hrnca dáme variť 400ml mlieka, pridáme cukor, vanilku a privedieme k varu. V 200ml mlieka rozmiešame metličkou puding, múku, škrob a žĺtky, zmes nalejeme do zovretého mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Odstavíme, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny a po lyžiciach k nemu zašľaháme vychladnutý krém.

  • Poleva - maslo vyšľaháme s uvareným(vychladnutým) salkom.

  • Na upečené cesto natrieme pripravený krém, prikryjeme druhým cestom, mierne pritlačíme, na vrch natrieme polevu zo salka a posypeme mandľovými lupienkami. Hotový koláč odložíme aspoň na 4-5h do chladničky.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: sovkusom.ru