Mäkučký, krémový koláčik, vhodný na sviatočné dni či oslavy, ale aj víkendové posedia v kruhu rodiny „kakaové medové rezy s gaštanovým krémom“!

RECEPT

Mäkučký, krémový koláčik, vhodný na sviatočné dni či oslavy, ale aj víkendové posedia v kruhu rodiny "kakaové medové rezy s gaštanovým krémom"!

INGREDIENCIE cesto
  • 400g polohrubá múka

  • 150g práškový cukor

  • 100g med

  • 60g maslo

  • 30g kakao

  • 2 vajcia

  • 1/2PL sóda bikarbóna

  • štipka soli

INGREDIENCIE krém

  • 600ml mlieko

  • 500g gaštanové pyré

  • 120g maslo

  • 120g práškový cukor

  • 2bal. vanilkový puding

  • 1,5čl vanilkový extrakt

  • rum alebo rumová esencia

INGREDIENCIE poleva
  • 150g čokoláda na varenie

  • 1-2čl olej

POSTUP

  • Do misy preosejeme múku, kakao, pridáme sódu, štipku soli a zmiešame.

  • Do hrnca dáme rozpustiť maslo, med, cukor. Zohrievame na miernom ohni, ale nevaríme! Keď sa suroviny spoja, odstavíme zo sporáka a občas premiešame.

  • Do mierne vychladnutej zmesi pridáme metličkou rozšľahané vajcia, zmes nalejeme k sypkým surovinám a rukami vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme hodinu odpočívať pri izbovej teplote.

  • Z mlieka a pudingových práškov si uvaríme hustý puding, prikryjeme ho potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme vanilkový extrakt, gaštanové pyré a prešľaháme. Nakoniec po častiach pridáme vychladnutý puding, zakaždým dobre prešľaháme.

  • Odpočinuté cesto rozdelíme na 3 rovnaké časti, rozvaľkáme na veľkosť plechu(30x40) a upečieme na opačnej strane plechu. Plech predtým trochu pomastíme. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 7-8 minút.

  • Po upečení ešte horúce cesto stiahneme z plechu na rovnú plochu a necháme vychladnúť. Takto si upečieme všetky 3 cestá.

  • Plnku rozdelíme na 2 časti, spodný vychladnutý plát natrieme polovicou plnky, priložíme druhý plát, natrieme druhú polovicu plnky a na vrch priložíme tretí plát.

  • Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu s olejom, polejeme vrch koláča a necháme stuhnúť.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: andi1976.gportal.hu