Lahodné, jemné koláčiky s maslovým krémom a kokosom!

Nielen pekne vyzerajú, ale aj výborne chutia!

RECEPT

Lahodné, jemné koláčiky s maslovým krémom a kokosom!

Nielen pekne vyzerajú, ale aj výborne chutia!

INGREDIENCIE cesto
  • 6 vajec

  • 6PL kryštálový cukor

  • 6PL polohrubá múka

  • 3PL kakao

  • 3PL voda

  • 1ks prášok do pečiva

INGREDIENCIE na krém

  • 1l mlieko

  • 130g hladká múka

  • 100g kryštálový cukor

  • 2ks vanilínový cukor

  • 200g maslo + 3PL práškový cukor

  • šťava z citróna (nemusí byť)

INGREDIENCIE na polevu
  • 100g čokoláda

  • 3PL olej

  • kokos na obalenie

POSTUP

  • Mlieko, múku, cukor, vanilku dáme variť na mierny oheň. Uvaríme hustý puding, po uvarení odstavíme zo sporáka, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.

  • Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme do peny, po častiach pridávame vychladnutý puding a vyšľaháme hladký krém.

  • Pripravíme si cesto. Vyšľaháme bielky so štipkou so soli na sneh, pridáme kryštálový cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Do neho po jednom prišľaháme žĺtky.

  • Potom k zmesi primiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Nakoniec pridáme 3PL vody a premiešame.

  • Plech vystelieme papierom na pečenie a navrstvíme rovnomerne pripravené cesto. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 - 25 minút.

  • Po upečení necháme vychladnúť a prekrojíme na polovicu. Na jednu vychladnutú polovicu natrieme 2/3 pripraveného krému(1/3krému si necháme bokom) a prikryjeme(mierne pritlačíme) druhou polovicou cesta.

  • Koláč nakrájame na kocky, ktoré z bokov potrieme zvyšným krémom(odložená 1/3krému) a obalíme v kokose.

  • Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu s olejom, mierne vychladnutú pomocou cukrárskeho vrecka navrstvíme na vrch pripravených kociek.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!