Jednoduchý, ale veľmi chutný vláčny čokoládový koláčik s lahodnou polevou, ktorým nik nepohrdne!

RECEPT

Jednoduchý, ale veľmi chutný vláčny čokoládový koláčik s lahodnou polevou, ktorým nik nepohrdne!
INGREDIENCIE cesto
  • 300g hladká múka

  • 350ml mlieko

  • 180g práškový cukor

  • 80ml olej

  • 2 vajcia

  • 3PL kakao

  • 1čl jedlá sóda

  • 1čl prášok do pečiva

  • džem

INGREDIENCIE na polevu
  • 300g čokoláda na varenie

  • 150ml smotana na šľahanie

POSTUP

  • V mise si zmiešame sypké suroviny - múku, cukor, kakao, sódu a prášok do pečiva. V strede urobíme jamku a do nej rozbijeme vajcia, prilejeme olej, mlieko, pridáme 1PL džemu a všetko dohromady vymiešame.

  • Hlboký plech(30x20) vystelieme papierom na pečenie, navrstvíme doň pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút.

  • Po upečení horúci koláč potrieme džemom a necháme vychladnúť.

  • Smotanu na šľahanie dáme do hrnca, necháme zovrieť a horúcu nalejeme na nalámanú čokoládu. Chvíľku počkáme a potom pomocou metličky miešame, kým sa čokoláda rozpustí.

  • Po upečení horúci koláč potrieme džemom a necháme vychladnúť.

  • Polevu natrieme na vychladnutý koláč a dáme aspoň na hodinu do chladu. Pred podávaním nakrájame, ozdobíme.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!