Chutné predjedlo alebo rýchla večera „plnené pečené zemiaky“

Výborné, nenáročné jedlo, na ktorom si doma všetci pochutíme!

RECEPT

Chutné predjedlo alebo rýchla večera "plnené pečené zemiaky"

Výborné, nenáročné jedlo, na ktorom si doma všetci pochutíme!

INGREDIENCIE
  • stredne veľkých zemiakov

  • polievkové lyžice olivového oleja

  • lyžička morskej soli

INGREDIENCIE na plnku

  • polievkových lyžíc masla

  • 1/3 šálky 12% smotany

  • 1/4 šálky kyslej smotany

  • 1/2 lyžičky morskej soli

  • štipku korenia

INGREDIENCIE na posypanie
  • šálka strúhaného syra

  • 1/2 šálky nadrobno nakrájanej slaninky

  • Jarná cibuľka (nakrájaná)

POSTUP

  • Predhrejte rúru na 200°C a vložte papier na pečenie do plechu. Zemiaky pripravte umytím studenou vodou. Niekoľkokrát prepichnite zemiaky vidličkou a potom umiestnite na pekáč.

  • Zemiaky pokvapkajte olivovým olejom a posypte soľou. Pečieme približne hodinu. Nechajte vychladnúť.

  • Zemiaky nakrájajte na polovicu a potom vydlabte vnútro zemiakov. Nechoďte úplne na šupku, keďže sa rada trhá.

  • Rozdrvte zvyšok zemiakov vo veľkej miske a potom zamiešajte s maslom, smotanou, kyslou smotanou, soľou a korením. Naplňte zemiaky hotovou zmesou.

  • Na vrch dáme syr, slaninku a zelenú cibuľku. Pečieme pri teplote 190°C po dobu 10 minút.

  • Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!