Fantastický koláč s mascarpone plnkou a hrozienkami!

Dokonalá chuť lahodného krému a polevy zo salka!

RECEPT

Fantastický koláč s mascarpone plnkou a hrozienkami!

Dokonalá chuť lahodného krému a polevy zo salka!

INGREDIENCIE cesto
  • 250g hladká múka

  • 125g práškový cukor

  • 125g maslo

  • 10g prášok do pečiva

INGREDIENCIE krém

  • 400g mascarpone

  • 3 vajcia

  • 100g cukor

  • 1 vanilkový cukor

  • 100g hrozienka

INGREDIENCIE poleva
  • 250g kyslá smotana

  • 150g salko

  • 60g čokoláda na varenie - na ozdobu

POSTUP

  • Do misy preosejeme múku spolu s práškom do pečiva. Pridáme cukor a zmiešame. Sypkú zmes zmiešame s maslom na mrveničku, ktorú si rozdelíme na 2 časti.

  • Jednu časť mrveničky navrstvíme do formy vystlanej papierom na pečenie.

  • Pripravíme si krém. V mise zmiešame mixérom mascarpone, cukor, vanilínový cukor a vajcia. Do formy s mrveničkou vylejeme pripravený krém a posypeme hrozienkami.

  • Na vrch krému rovnomerne posypeme druhú polovicu mrveničky a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov do zlatova, približne 45 minút.

  • Kým sa koláč pečie, pripravíme si polevu. Zmiešame kyslú smotanu so salkom a vylejeme na horúci koláč. Polejeme rozpustenou čokoládou a necháme vychladnúť.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!