Vynikajúce „čokoládové rezy“, ktoré si nás podmanili na prvé ochutnanie!

Výborná kombinácia jemného kakaového cesta s lahodným krémom z čokolády a mascarpone!

RECEPT

Vynikajúce "čokoládové rezy", ktoré si nás podmanili na prvé ochutnanie!

Výborná kombinácia jemného kakaového cesta s lahodným krémom z čokolády a mascarpone!

INGREDIENCIE cesto
  • 7 vajec

  • 7pl kryštálový cukor

  • 6pl polohrubá múka

  • 2pl olej

  • 2pl kakao

  • 1/2 čl prášok do pečiva

INGREDIENCIE krém
  • 400ml smotana na šľahanie

  • 250g mascarpone

  • 200g tmavá čokoláda

  • čokoládové hobliny na ozdobu

INGREDIENCIE sirup
  • 150ml voda

  • 2pl med

  • rumová esencia

POSTUP

  • Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom na tuhý sneh. Po jednom zašľaháme žĺtky, pridáme olej a nakoniec vareškou vmiešame múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva.

  • Plech (25x30) vystelieme papierom na pečenie, navrstvíme pripravené cesto, uhladíme a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25-30 minút.

  • Krém - v hrnci zohrejeme smotanu na šľahanie(nevaríme), pridáme nalámanú čokoládu a miešame, kým sa čokoláda rozpustí. Zmes dáme do chladničky, kým nám stuhne. Stuhnutú zmes vyšľaháme spolu s mascarpone na krém.

  • Upečený korpus prerežeme na 2 rovnaké časti, spodnú čast potrieme sirupom, navrstvíme polovicu pripraveného krému, prikryjeme druhým plátom, natrieme zvyšný krém a ozdobíme čokoládovými hoblinami.

  • Koláč odložíme na niekoľko hodín do chladničky, najlepšie do nasledujúceho dňa.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: youtube.com/@riucagatesteretetetraditionale