5 receptov na najlepšie „nepečené dezerty“, ktorými určite ulahodíte!

Lahodné dezerty vhodné na každú príležitosť!

RECEPT

5 receptov na najlepšie "nepečené dezerty", ktorými určite ulahodíte!

Lahodné dezerty vhodné na každú príležitosť!

Nepečený kakaovo-smotanový dezert

Ingrediencie:

350g kakaové sušienky (bebe alebo iné)

500ml mlieko

1 žĺtok

60g kryštálový cukor

30g hladká múka

30g kukuričný škrob

1/4čl soľ

1/2čl vanilkový extrakt

60g maslo

Ingrediencie poleva:

200g mliečna čokoláda

100ml smotana na šľahanie

100g nasekané lieskové orechy

Postup:

Krém - v polovici mlieka metličkou rozmiešame žĺtok, múku, škrob, cukor a soľ. Zvyšné mlieko nalejeme do hrnca, pridáme vanilkový extrakt, privedieme k varu, pridáme žĺtkovú zmes a za stáleho miešania uvaríme krém. Odstavíme, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Vychladnutý krém rozšľaháme a postupne k nemu zašľaháme mäkké maslo.

Na dno formy (22x22) naukladáme vrstvu sušienok, natrieme 1/3 pripraveného krému a 2x opakujeme. Vrchná vrstva bude krémová.

Poleva - vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu so smotanou, vmiešame nasekané orechy a rozotrieme na vrch dezertu. Pripravený dezert odložíme aspoň na 2h do chladničky.

Smotanovo-malinové rezy

Ingrediencie krém:

450g mascarpone

65g práškový cukor

400ml smotana na šľahanie

1bal. stužovač šľahačky

1bal. vanilínový cukor

bebe keksy alebo iné

Ingrediencie malinová poleva:

225g maliny

90g kryštálový cukor

Ingrediencie čokoládová poleva:

125g biela čokoláda

75g smotana na šľahanie

Postup:

Mascarpone zmiešame s práškovým cukrom, vanilkou a prešľaháme. Smotanu na šľahanie vyšľaháme so stužovačom, pridáme k mascarpone a mixérom zmiešame na nízkych otáčkach.

Malinová poleva - maliny s cukrom dáme do hrnca, privedieme k varu(ak je treba pridáme trochu vodu), prepasírujeme cez sitko a necháme vychladnúť.

Formu vystelieme papierom na pečenie, na spodnú vrstvu poukladáme bebe keksy, natrieme 1/3 krému, krém pokvapkáme malinovou omáčkou, poukladáme druhú vrstvu sušienok, natrieme krém, polejeme malinovou omáčkou a nakoniec tretiu vrstvu sušienok a na vrch rovnomerne uhladíme zvyšok krému. Odložíme do chladničky.

Čokoládová poleva - smotanu v hrnci zohrejeme pod bod varu, bielu čokoládu nalámeme do misy, zalejeme horúcou smotanou a necháme minútu postáť. Potom rozmiešame do hladka a nalejeme na vrch koláča. Pokvapkáme malinovou omáčkou a pomocou špáradla urobíme vzory.

Stracciatella dezert

Ingrediencie:

1l mlieko

180g kryštálový cukor

130g krupica

1 vanilkový puding

240g maslo

160ml pomarančová šťava

1pl pomarančová kôra

500ml smotana na šľahanie

80g práškový cukor

nasekaná čokoláda

Postup:

Krupicový krém - v 300ml rozmiešame metličkou pudingový prášok a krupicu, zvyšné mlieko s kryštálovým cukrom dáme na sporák, po zovretí prilejeme krupicovú zmes a uvaríme hustý krém. Primiešame pomarančovú kôru, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme mixérom a po častiach k nemu zašľaháme vychladnutý krupicový krém.

Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom a vmiešame nasekanú čokoládu.

Na dno formy (približne 28x20) naukladáme sušienky, ktoré namáčame v pomarančovej šťave, navrstvíme polovicu pripraveného krému, na krém rozotrieme polovicu šľahačky, opäť poukladáme vrstvu namáčaných sušienok, krupicový krém a na vrch uhladíme zvyšnú šľahačku.

Hotový dezert odložíme do chladničky, ideálne do nasledujúceho dňa.

Pudingový dezert s croissantom

Ingrediencie:

sušienky (bebe alebo iné) + trochu mlieka na namáčanie

malé croissanty(približne 8-10ks)

200ml smotana na šľahanie + kakao/strúhaná čokoláda na posypanie

Ingrediencie kakaový krém(puding):

1l mlieko

3bal. čokoládový puding

4pl kryštálový cukor

120g maslo

80g mleté lieskové orechy

3pl nutella

Ingrediencie vanilkový krém(puding):

1l mlieko

3bal. vanilkový puding

4pl kryštálový cukor

120g maslo

Postup:

Kakaový krém - z mlieka, cukru a pudingových práškov si uvaríme hustý puding, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu zašľaháme mäkké maslo, pridáme mleté lieskové orechy a nutellu.

Vanilkový krém - z mlieka, cukru a pudingových práškov si uvaríme hustý puding, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu zašľaháme mäkké maslo.

Na dno formy (28x20) naukladáme sušienky, ktoré predtým namáčame v mlieku. Na sušienky navrstvíme a uhladíme kakaový krém. Croissanty nakrájame na menšie kúsky, poukladáme na kakaový krém a na to rozotrieme vanilkový krém.

Smotanu si vyšľaháme, rozotrieme na vrch dezertu a posypeme kakaom alebo strúhanou čokoládou.

Nepečený jablkový zákusok so šľahačkou

Ingrediencie:

sušienky (bebe alebo iné)

1l voda

1kg jablká

3bal. vanilkový puding

10pl kryštálový cukor

200ml smotana na šľahanie

Postup:

Krém - jablká očistíme, nakrájame na malé kocky a dáme variť do hrnca s vodou(800ml) a cukrom. Povaríme 15 minút, scedíme, vodu z jabĺk nalejeme do hrnca(použijeme ju), jablká rozmixujeme na pyré a primiešame späť do horúcej vody. Vo zvyšnej vode(200ml) rozmiešame pudingové prášky, nalejeme do jablkovej zmesi a uvaríme hustý krém.

Na dno formy (28x20) poukladáme sušienky. Na sušienkový základ nalejeme pripravený jablkový krém a necháme vychladnúť.

Smotanu si vyšľaháme a rozotrieme na vychladnutý krém.

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: kiloretete.ro, youtube.com/@Receitadodia, youtube.com/, youtube.com/@Elica0805, youtube.com/