Zmiešame salko, vajce, pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a kakaom a vymiesime elastické cesto. Cesto by sa nemalo lepiť.
Pripravené cesto rozdelíme na 8 rovnakých častí a každú vytvarujeme/vyvaľkáme na kruh s priemerom panvici, na ktorej budeme cesto opekať. Všetkých 8 placiek si opečieme z oboch strán na suchej panvici do zlatista.
Upečené placky necháme vychladnúť a orežeme/zarovnáme okraje. Tie použijeme na záver na posypanie koláča.
Na krém mixérom zmiešame mlieko, vajcia, cukor, vanilku a múku. Dáme na sporák a za stáleho miešania privedieme k varu. Varíme do zhustnutia približne 5 minút. Krém odstavíme a do teplého pridáme zmäknuté maslo a dobre premiešame alebo rozmixujeme na nízkych otáčkach.
Potrieme upečenú placku krémom, priložíme ďalšiu a takto pokračujeme so všetkými plackami.
Nakoniec potrieme aj vrchnú placku a na vrch torty môžeme poukladať ovocie alebo ozdobiť orechmi, posypmi...
Hotový koláč odložíme na niekoľko hodín chladiť, ideálne cez noc.
Leave A Comment