Vynikajúca palacinková torta s jemným krémom!

RECEPT

Vynikajúca palacinková torta s jemným krémom!

INGREDIENCIE cesto
  • 600g hladká múka

  • 1 plechovka salko

  • 1 vajce

  • 1čl prášok do pečiva

  • 3PL kakao

INGREDIENCIE krém
  • 750ml mlieko

  • 300g kryštálový cukor

  • 200g maslo

  • 2 vajcia

  • 4PL hladká múka

  • 1 vanilkový cukor

POSTUP

  • Zmiešame salko, vajce, pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a kakaom a vymiesime elastické cesto. Cesto by sa nemalo lepiť.

  • Pripravené cesto rozdelíme na 8 rovnakých častí a každú vytvarujeme/vyvaľkáme na kruh s priemerom panvici, na ktorej budeme cesto opekať. Všetkých 8 placiek si opečieme z oboch strán na suchej panvici do zlatista.

  • Upečené placky necháme vychladnúť a orežeme/zarovnáme okraje. Tie použijeme na záver na posypanie koláča.

  • Na krém mixérom zmiešame mlieko, vajcia, cukor, vanilku a múku. Dáme na sporák a za stáleho miešania privedieme k varu. Varíme do zhustnutia približne 5 minút. Krém odstavíme a do teplého pridáme zmäknuté maslo a dobre premiešame alebo rozmixujeme na nízkych otáčkach.

  • Potrieme upečenú placku krémom, priložíme ďalšiu a takto pokračujeme so všetkými plackami.

  • Nakoniec potrieme aj vrchnú placku a na vrch torty môžeme poukladať ovocie alebo ozdobiť orechmi, posypmi...

  • Hotový koláč odložíme na niekoľko hodín chladiť, ideálne cez noc.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!