Výborné koláčiky, vhodné aj na sviatočný stôl „orechové tortičky s lahodným kávovým krémom a sladkou polevou“!

RECEPT

Výborné koláčiky, vhodné aj na sviatočný stôl "orechové tortičky s lahodným kávovým krémom a sladkou polevou"!

INGREDIENCIE cesto
  • 240g hladkej múky

  • 240g rastlinného tuku

  • 120g práškového cukru

  • 120g pomletých orechov

INGREDIENCIE plnka

  • 150g masla

  • 100g práškového cukru

  • 110ml káva

  • 1čl krupica

INGREDIENCIE poleva
  • 250g práškového cukru

  • 3 lyžice horúcej čiernej kávy

  • 1 lyžica olej

POSTUP

  • Najskôr si pripravíme cesto. Z múky, práškového cukru, rastlinného tuku a pomletých orechov si zamiesime cesto. Necháme ho cca hodinu odpočívať.

  • Odpočinuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a okrúhlou formičkou si vykrojíme kolieska. Vykrojené kolieska poukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie a upečieme.

  • Plnka - z kávy a krupice uvaríme krém, necháme vychladnúť. Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme do peny a vmiešame vychladnutý kávový krém. Upečené a vychladnuté kolieska spojíme plnkou.

  • Na polevu zalejeme cukor horúcou kávou, pridáme olej a vymiešame na hustú polevu.

  • Naplnené kolieska na záver polejeme hustou polevou a ak chcete ozdobíte vlašským orechom.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!