Rýchly, jednoduchý, no lahodný dezert, ktorý pripravíte raz-dva „Nescafé rezy“!

RECEPT

Rýchly, jednoduchý, no lahodný dezert, ktorý pripravíte raz-dva "Nescafé rezy"!

INGREDIENCIE cesto
  • 5 vajec

  • 10pl kryštálový cukor

  • 1pl vanilková esencia

  • 40g hladkej múky

  • 90g polohrubá múka

  • 1čl prášok do pečiva

INGREDIENCIE plnka
  • 250g mascarpone

  • 100ml smotana na šľahanie

  • 80g práškový cukor

  • 2pl instantná káva Nescafé

  • čokoláda na ozdobu

POSTUP

  • Cesto - z bielkov vyšľaháme sneh. Žĺtky s cukrom a vanilkou vyšľaháme do peny, do žĺtkovej zmesi vmiešame vareškou sneh a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva.

  • Formu(26x20) vystelieme papierom na pečenie, nalejeme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút, po upečení necháme vychladnúť.

  • Krém - smotanu vyšľaháme do tuha. Mascarpone prešľaháme, pridáme smotanu, práškový cukor, prešľaháme. Nakoniec zašľaháme 2pl nescafé a hotový krém natrieme na upečený, vychladnutý korpus.

  • Dezert odložíme na pol hodiny do chladničky a nakoniec na vrch postrúhame čokoládu.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: youtube.com/