Oslaďte si deň jedinečným dezertom „VTÁČIE MLIEKO REZY“!

Lahodný, jemný koláčik, ktorý Vám vyčarí úsmev na tvári!

RECEPT

Oslaďte si deň jedinečným dezertom "VTÁČIE MLIEKO REZY"!

Lahodný, jemný koláčik, ktorý Vám vyčarí úsmev na tvári!

INGREDIENCIE na cesto
  • 8 bielkov

  • 8PL práškový cukor

  • 8PL hladká múka

  • 1bal. prášok do pečiva

INGREDIENCIE na 1.krém

  • 400ml mlieko

  • 1PL kryštálový cukor

  • 8 žĺtkov

  • 5PL hladká múka

  • 2bal. vanilínový cukor

  • 250g maslo

  • 150g práškový cukor

INGREDIENCIE na 2.krém
  • 400ml smotana na šľahanie + 2 stužovače

  • čokoláda na ozdobu

POSTUP

  • Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Vareškou k nim vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.

  • Plech vystelieme papierom na pečenie, rovnomerne rozotrieme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 175 stupňov približne 10-15minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Do hrnca dáme variť 300ml mlieka s 1pl cukru. Vo zvyšnom mlieku(100ml) rozmiešame žĺtky, múku, vanilínový cukor. Potom nalejeme zmes do horúceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustý krém.

  • Maslo s cukrom vyšľaháme do peny a postupne ho vmiešame do vychladnutého krému. Hotový krém natrieme na upečené cesto.

  • Smotanu so stužovačmi vyšľaháme a natrieme na pudingový krém. Nakoniec posypeme preosiatym kakaom alebo pokvapkáme roztopenou čokoládou. Odložíme aspoň na hodinu chladiť.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: nagyireceptje.hu