Očarujúci zákusok „Raffaello“, ktorý sa rozplýva na jazyku!

Neodolateľný koláčik, ktorý sa hodí na každú príležitosť!

RECEPT

Očarujúci zákusok "Raffaello", ktorý sa rozplýva na jazyku!

Neodolateľný koláčik, ktorý sa hodí na každú príležitosť!

INGREDIENCIE na cesto
  • 6 bielkov

  • 250g cukru

  • 50g strúhaného kokosu

  • 100g hladkej múky

  • 1/2 balíčka prášku do pečiva

  • 200 ml mlieka

INGREDIENCIE na plnku
  • 1 l mlieka

  • 6 žĺtkov

  • 2 balenia vanilkového pudingu

  • 4PL hladkej múky

  • 15čl cukru

  • 125g masla

  • 125g palmarin

  • 200ml sladkej smotany

  • 50g strúhaného kokosu+lieskové orechy na ozdobenie

POSTUP

  • Bielky s cukrom vyšľaháme. Pridáme kokos, múku, prášok do pečiva a mlieko.

  • Dobre premiešame a vylejeme cesto do formy alebo plechu. Pečieme 15 minút pri teplote 180°C.

  • Po upečení nalejeme na cesto 200 ml horúceho mlieka a necháme vychladnúť.

  • Pre prípravu plnky zmiešame žĺtky, puding, múku, cukor a 200 ml mlieka. Zvyšok mlieka privedieme k varu a vmiešajte túto zmes. Uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť.

  • Maslo vymiešame s palmarinom, postupne prišľaháme vychladnutý puding a nakoniec vyšľahanú šľahačku. Hotový krém natrieme na korpus.

  • Vrch koláčika posypeme strúhaným kokosom a rovnomerne rozmiestnime lieskové orechy.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!