Lahodný „kakaovo-karamelový dezert“, na ktorom si určite všetci pochutia!

Nenáročný na prípravu a chuťovo vynikajúci!

RECEPT

Lahodný "kakaovo-karamelový dezert", na ktorom si určite všetci pochutia!

Nenáročný na prípravu a chuťovo vynikajúci!

INGREDIENCIE cesto
  • 2 vajcia

  • 1 hrnček kryštálový cukor

  • 1 hrnček kefír(alebo jogurt)

  • 1 hrnček hladká múka

  • 2pl kakao

  • štipka soli

INGREDIENCIE krém
  • 350g kyslá smotana

  • 1 plechovka uvareného salka

POSTUP

  • Vajcia s cukrom metličkou rozšľaháme, prilejeme kefír, preosejeme múku, kakao, prášok do pečiva a dobre premiešame.

  • Formu(22cm) vystelieme papierom na pečenie, nalejeme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť, vyberieme z formu, zrežeme vrchnú vrstvu(použijeme na vrch torty) a korpus prerežeme na 3 časti.

  • Plnka - zmiešame dohromady kyslú smotanu a uvarené, vychladnuté salko.

  • Korpusy naplníme krémom, vrch torty a boky tiež potrieme krémom a posypeme rozmrveným odrezkom. Necháme dobre vychladiť.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: sovkusom.ru