Krehké cesto, maliny, lahodný smotanový krém a snehová perinka, to je jedinečný zákusok, za ktorý Vás určite pochvala neminie „MALINOVÉ MRAKY“!

RECEPT

Krehké cesto, maliny, lahodný smotanový krém a snehová perinka, to je jedinečný zákusok, za ktorý Vás určite pochvala neminie "MALINOVÉ MRAKY"!

INGREDIENCIE cesto
  • 180g hladká múka

  • 120g maslo

  • 45g kryštálový cukor

  • 4 žĺtky

  • 3/4čl prášok do pečiva

INGREDIENCIE malinová vrstva
  • 600g maliny

  • 3pl kryštálový cukor

  • 2bal. malinový puding

  • 4ks želatína v plátkoch

INGREDIENCIE krém
  • 500ml smotana na šľahanie

  • 250g mascarpone

  • 3pl práškový cukor

INGREDIENCIE sneh
  • 4 bielky

  • 150g cukor krupica

  • 2pl zemiakový škrob

POSTUP

  • Cesto - všetky suroviny dohromady zmiešame a rukami vypracujeme cesto. Zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na 1h do chladničky. Plech(30x25) vystelieme papierom na pečenie, rukou ho poutláčame na dno plechu, husto popicháme vidličkou a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 15-20 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Malinová vrstva - želatínu dáme do vody a necháme napučať. Do hrnca dáme maliny, cukor, privedieme k varu. V troche vody rozrobíme malinové pudingy, prilejeme k horúcim malinám a uvaríme krém. Necháme mierne vychladnúť a do teplého vmiešame napučanú želatínu. Pripravený krém natrieme na vychladnutý korpus a necháme úplne vychladnúť.

  • Smotanový krém - smotanu na šľahanie vyšľaháme s mascarpone a práškovým cukrom a natrieme na dobre vychladenú malinovú vrstvu. Koláč odložíme do chladničky.

  • Snehová vrstva - bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, nakoniec primiešame zemiakový škrob. Na plech dáme papier na pečenie, rozotrieme sneh na veľkosť ako je koláč a dáme piecť. Pečieme pri teplote 140 stupňov približne 60 minút, potom pootvoríme dvierka rúry a necháme ešte 15 minút sušiť. Po vychladnutí nakrájame na štvorce a poukladáme na vrch koláča. Potom podľa štvorcov nakrájame koláč.

  • Hotový koláč odložíme na niekoľko hodín do chladničky.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!