Jemný kokosový korpus, sladká čokoládová vrstva a vanilkový krém, to je jedinečný dezert, ktorý nás očaril!

RECEPT

Jemný kokosový korpus, sladká čokoládová vrstva a vanilkový krém, to je jedinečný dezert, ktorý nás očaril!

INGREDIENCIE na kokosové cesto
  • 6 bielok

  • 300g strúhaný kokos

  • 300g kryštálový cukor

  • štipka soli

INGREDIENCIE na čokoládovú vrstvu
  • 250g horká čokoláda

  • 2PL maslo

  • 6PL šľahačka

INGREDIENCIE na krém
  • 300ml mlieko

  • 300ml šľahačka

  • 50g škrob

  • 6 žĺtok

  • 8PL kryštálový cukor

  • štipka soli

  • vanilková aróma

  • čokoládové hobliny na ozdobu

POSTUP

  • Bielky s cukrom a štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh. Zľahka vmiešame strúhaný kokos a navrstvíme na malý plech vystlaný papierom na pečenie.

  • Pripravené cesto pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 160 stupňov do zlatista. Po upečení necháme vychladnúť, opatrne korpus preložíme tak, že papier na pečenie bude zhora a papier stiahneme.

  • Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, pridáme maslo, šľahačku, premiešame. Čokoládovú zmes necháme mierne vychladnúť, natrieme na upečené kokosové cesto a necháme stuhnúť.

  • Zatiaľ si pripravíme krém. Žĺtky s cukrom a škrobom vyšľaháme, pridáme trochu mlieka a zmiešame. Zvyšné mlieko dáme variť do hrnca, po zovretí pridáme vaječnú zmes a za stáleho miešania uvaríme krém. Necháme vychladnúť.

  • Šľahačku si vyšľaháme, vmiešame ju do vychladnutého krému, pridáme pár kvapiek vanilkovej arómy a premiešame. Hotový krém natrieme na čokoládovú vrstvu, posypeme čokoládovými hoblinami a dáme na pár hodín do chladničky.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: viccmagazin.com