Jednoduchá príprava, vynikajúci výsledok „krehké orechové trubičky z kyslej smotany“!
Výborné koláčiky, ktorými nik nepohrdne!

RECEPT

Jednoduchá príprava, vynikajúci výsledok "krehké orechové trubičky z kyslej smotany"!
Výborné koláčiky, ktorými nik nepohrdne!
INGREDIENCIE
  • 300g hladká múka

  • 100g maslo

  • 100g vlašské orechy

  • 200g kyslá smotana

  • 100g práškový cukor

  • 1 vanilínový cukor

  • 1/2 prášok do pečiva

  • štipka soli

POSTUP

  • Do misy nasypeme múku, prášok do pečiva, štipku soli a premiešame. Pridáme maslo a vypracujeme mrveničku. Nakoniec pridáme kyslú smotanu a vypracujeme hladké cesto.

  • Cesto zabalíme do vrecka alebo fólie a dáme odpočívať do chladničky na 20 minút.

  • Vlašské orechy si nadrobno nasekáme, pridáme k nim cukor, vanilku a zmiešame.

  • Cesto si rozdelíme na 4 časti, z každej vytvarujeme guľu. Na pomúčenej pracovnej doske si vyvaľkáme každé cesto a nakrájame ho na trojuholníky.

  • Na okraj trojuholníkom dáme lyžičku pripravenej orechovej zmesi a zrolujeme do trubičiek.

  • Na plech vystlaný papierom na pečenie poukladáme pripravené rolky. Pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov približne 15 - 20 minút.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!