Jedinečný dezert na horúce letné dni, ktorým potešíte aj náročných hostí „panna cotta s ríbezľovou granitou“!

RECEPT

Jedinečný dezert na horúce letné dni, ktorým potešíte aj náročných hostí "panna cotta s ríbezľovou granitou"!

Ideálne je začať s prípravou deň vopred.

INGREDIENCIE panna cotta
  • 750ml smotana na šľahanie

  • 75g kryštálový cukor

  • 6 plátkov želatíny

  • 1 vanilkový struk

  • voda

INGREDIENCIE ríbezľová granita
  • 500g ríbezle

  • 200g kryštálový cukor

  • 300ml voda

POSTUP

  • Panna cotta - želatínu namočíme do vody, aby zmäkla a napučala. Do hrnca si nalejeme smotanu, vanilkový struk rozrežeme a vyškriabeme vnútro, ktoré pridáme k smotane. Pridáme cukor a pomaly zohrievame.

  • Za stáleho miešania zohrievame, ale neprivedieme k varu. Po rozpustení cukru smotanu odstavíme zo sporáka a pridáme vyžmýkané plátky želatíny. Dobre premiešame, aby sa želatína rozpustila a spojila so smotanou. Pripravenú zmes nalejeme do dezertných pohárov a dáme do chladničky minimálne na 3 hodiny.

  • Ríbezľová granita - do hrnca nalejeme vodu, pridáme cukor a zohrievame, kým sa rozpustí. Privedieme k varu, povaríme 3-4 minúty, odstavíme a necháme vychladnúť. Ríbezle očistíme, rozmixujeme do hladka, pridáme cukrovú vodu a zmiešame. Pripravenú zmes nalejeme do plytkej misy a dáme do mrazničky.

  • Počas prvých dvoch hodín každých 30min zmes premiešavame(rozbíjame) vidličkou tak, aby sa vytvárala ľadová drť. Potom stačí opakovať každú hodinu, minimálne ešte 4x.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!