Dokonalé krehké maslové koláčiky so sladkou karamelovou plnkou, ktoré sa rozplývajú na jazyku „ALFAJORES“!

Výborné koláčiky, ktoré sa hodia aj na sviatočné dni či akékoľvek príležitosti!

RECEPT

Dokonalé krehké maslové koláčiky so sladkou karamelovou plnkou, ktoré sa rozplývajú na jazyku "ALFAJORES"!

Výborné koláčiky, ktoré sa hodia aj na sviatočné dni či akékoľvek príležitosti!

INGREDIENCIE
  • 300g kukuričný škrob

  • 200g hladká múka

  • 200g zmäknuté maslo

  • 110g práškový cukor

  • 3 žĺtky

  • 2čl prášok do pečiva

  • nátierka dulce de leche alebo karamelizované kondenzované mlieko(alebo si plnku pripravíme doma)

POSTUP

  • Preosejeme múku, škrob, prášok do pečiva a zmiešame dohromady.

  • Maslo si vymiešame s cukrom, pridáme žĺtky a postupne pridávame sypkú zmes. Ručne vypracujeme nelepivé cesto. Ak by sa cesto príliš drobilo, pridáme trošku vody. Pripravené cesto necháme odpočívať v chladničke 30 minút.

  • Na doske si vyvaľkáme cesto a vykrojíme kolieska, poukladáme na plech a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 10 minút(keď sú okraje koliesok zlatisté).

  • Po upečení necháme vychladnúť. Vychladnuté kolieska spojíme plnkou alebo karamelizovaným konzd. mliekom. Ak máme dosť času, môžeme si plnku pripraviť doma.

  • Na doma pripravenú karamelovú plnku potrebujeme 1l mlieka 300g kryštálového cukru a 1 vanilkový struk. Mlieko s cukrom dáme variť. Pridáme dužinu z vanilk. struku. Privedieme k varu, znížime teplotu a za občasného miešania varíme cca 80-90 minút, pokým sa vytvorí hustá karamelová omáčka. Hotovú omáčku nalejeme do skleneného pohára a necháme vychladnúť. Hotovou omáčkou potrieme koláčiky a spojíme.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!