Raz-dva pripravený, jednoduchý, no lahodný dezert „karamelové cheesecake kocky“!

RECEPT

Raz-dva pripravený, jednoduchý, no lahodný dezert "karamelové cheesecake kocky"!

INGREDIENCIE
  • 250g lotus sušienky (alebo iné)

  • 120g maslo

INGREDIENCIE plnka
  • 500g jemný tvaroh

  • 250g mascarpone

  • 250ml smotana na šľahanie

  • 120g práškový cukor

INGREDIENCIE poleva
  • 130g kryštálový cukor

  • 70g maslo

  • 100ml smotana na šľahanie

POSTUP

  • Sušienky v mixéri rozmixujeme na jemno, pridáme rozpustené maslo, spojíme a zmes natlačíme na dno formy(25x18) vystlanej papierom na pečenie. Odložíme do chladničky.

  • Plnka - tvaroh mixérom zmiešame s práškovým cukrom a mascarpone. Smotanu na šľahanie vyšľaháme a vareškou vmiešame do tvarohovej zmesi. Korpus vyberieme z chladničky, navrstvíme krém, uhladíme a vrátime späť do chladničky.

  • Poleva - do hrnca nasypeme cukor, zohrievame kým sa rozpustí a jemne zhnedne, pridáme maslo, za stáleho miešania vytvoríme jednotnú zmes. Prilejeme smotanu a dobre premiešame, aby nám vznikla hladká poleva. Odstavíme, necháme mierne vychladnúť a nalejeme ešte teplú(nie horúcu) polevu na vrch koláča. Hotový koláč dáme dobre vychladiť do chladničky, ideálne cez noc.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!