Chutný koláčik so sladkou polevou zo salka a chrumkavými arašidmi!

RECEPT

Chutný koláčik so sladkou polevou zo salka a chrumkavými arašidmi!

INGREDIENCIE
  • 3 vajcia

  • 1,5 hrnčeka polohrubá múka

  • 1 hrnček nesolených pražených arašidov

  • 1 hrnček kryštálový cukor

  • 1/2 hrnčeka mlieko

  • 1/4 hrnčeka olej

  • 2čl prášok do pečiva

INGREDIENCIE poleva
  • 1 plechovka salko

  • 1 hrnček nesolených pražených arašidov

  • 100ml smotana na šľahanie

POSTUP

  • Arašidy rozmixujeme na jemno. Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, prilejeme olej, mlieko a nakoniec zľahka vareškou vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a pomleté arašidy.

  • Formu (20x20) vymastíme, vysypeme múkou, nalejeme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Poleva - arašidy rozdrvíme na menšie kúsky, dáme ich do hrnca spolu so smotanou, salkom a privedieme k varu, povaríme minútu a odstavíme. Necháme 10 minút vychladnúť a rozotrieme na koláč.

  • Nakoniec koláč ozdobíme rozdrvenými arašidmi.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!