Egreše sú najlepšie čerstvé, ale k sladkým raňajkám poteší aj chutný „domáci egrešový džem“!

Egreše majú výborné zloženie. Majú vysoký obsah vitamínu C, ďalej tiež obsahujú vitamín E, B, horčík, železo, vápnik a ďalšie.

RECEPT

Egreše sú najlepšie čerstvé, ale k sladkým raňajkám poteší aj chutný "domáci egrešový džem"!

Egreše majú výborné zloženie. Majú vysoký obsah vitamínu C, ďalej tiež obsahujú vitamín E, B, horčík, železo, vápnik a ďalšie.

Samozrejme, najviac látok do seba dostaneme konzumáciou v surovom stave. No ak je úroda bohatá, egrešový džem je určite dobrý adept na ich spracovanie.

INGREDIENCIE
  • 2kg egreše

  • 1,5kg kryštálový cukor

  • 2ks vanilínový cukor

  • 0,5dcl rum

POSTUP

  • Egreše si umyjeme, očistíme a uvaríme. Nepridávame vodu. Po uvarení ich necháme vychladnúť a prepasírujeme.

  • Získanú šťavu zmiešame s cukrom a vanilkami a pomaly varíme približne 1h 15min. Občas premiešame.

  • Do uvareného a mierne vychladnutého džemu primiešame rum. Naplníme do menších zaváracích pohárov, otočíme hore dnom a necháme vychladnúť.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!