Upečte si najlepší domáci špaldový chlebík.

Pripravte si tento chrumkavý, voňavý, nadýchaný zázrak, ktorému sa nevyrovná žiaden z obchodu!

RECEPT

Upečte si najlepší domáci špaldový chlebík.

Pripravte si tento chrumkavý, voňavý, nadýchaný zázrak, ktorému sa nevyrovná žiaden z obchodu!

INGREDIENCIE
  • 500g špaldová múka

  • 400ml voda

  • 1ČL erytrit alebo cukor

  • 2ČL soľ

  • 1PL ocot

  • 1 droždie

  • 2ČL rasca

  • 1PL slnečnicové + 1PL ľanové semienka

POSTUP

  • Najskôr si pripravíme kvások. Do hrnčeka dáma 400ml teplej vody, lyžičku cukru(erythrit), čerstvé droždie a necháme vzísť kvások.

  • Po 15 minútach pridáme ostatné suroviny a vypracujeme si cesto. Pripravené cesto prikryjeme utierkou a dáme kysnúť na teplé miesto, približne hodinu.

  • Dosku si pomúčime a z cesta vypracujeme bochník alebo želaný tvar.

  • Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme prvých 10 minút pri maximálnej teplote. Po 10 minútach teplotu znížime na 190 stupňov a pečieme ešte 50 minút.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!