Jedinečný smotanovo-čokoládový dezert, ktorý pohladí Vaše chuťové poháriky!
Jedinečný smotanovo-čokoládový dezert, ktorý pohladí Vaše chuťové poháriky!
RECEPT
Jedinečný smotanovo-čokoládový dezert, ktorý pohladí Vaše chuťové poháriky!
INGREDIENCIE korpus
5 vajec
5PL kryštálový cukor
5PL hladká múka
3PL kakao
1bal. prášok do pečiva
štipka soli
SIRUP na poliatie: 200ml voda + 50g cukor + 2PL rum
INGREDIENCIE krém
250ml smotana na šľahanie
2PL práškový cukor
2PL kakao
INGREDIENCIE čokoládová poleva
90g čokoláda
130ml smotana na šľahanie
INGREDIENCIE šľahačka
250ml smotana na šľahanie
1 vanilínový cukor
1PL práškový cukor
1 stužovač šľahačky
POSTUP
Vajcia s cukrom a štipkou soli vyšľaháme od peny. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom a vareškou premiešame dohromady.
Plech(20x30) vystelieme papierom na pečenie, nalejeme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút a po upečení necháme vychladnúť.
Pripravíme sirup - do hrnca dáme vodu, cukor, rum, privedieme k varu a necháme vychladnúť.
Na kakaový krém vyšľaháme smotanu s cukrom, pridáme kakao a vymiešame do hladka.
Poleva - v hrnci zohrejeme smotanu(neprivedieme k varu), odstavíme, do horúcej pridáme nalámanú čokoládu, miešame kým sa čokoláda rozpustí a zmes necháme vychladnúť.
Upečený vychladnutý korpus vodorovne rozrežeme na 2 pláty. Spodný plát pokvapkáme sirupom, natrieme kakaový krém, priložíme vrchný plát, pokvapkáme sirupom a rozotrieme čokoládovú polevu.
Smotanu s cukrom a stužovačom vyšľaháme a natrieme na vrch koláča. Odložíme aspoň na 3h do chladničky.
Leave A Comment