Výborný obed, na ktorom si pochutí celá rodina a vhodný aj na sviatočný stôl „pečené bravčové na mede“!

RECEPT

Výborný obed, na ktorom si pochutí celá rodina a vhodný aj na sviatočný stôl "pečené bravčové na mede"!

INGREDIENCIE
  • 1kg bravčové plece/stehno

  • 2ks cibuľa

  • 2pl olej

  • soľ, čerstvo mleté čierne korenie

INGREDIENCIE marináda
  • 100g trstinový cukor

  • 100g tekutý med

  • 50ml suché červené víno

  • 25ml balzamikový tmavý krém

POSTUP

  • Mäso nakrájame, osolíme, okoreníme.

  • Marináda - do hnrca dáme cukor, prilejeme víno, pridáme balzamikový krém a med. Za stáleho miešania pomaly zohrievame, kým nám vznikne zmes ako sirup.

  • Mäso opečieme na panvicu s olejom, opečené mäso naukladáme do maslom vymastenej misy/pekáča, bohato potrieme marinádou a pridáme nahrubo nakrájanú cibuľu. Prikryjeme pokrievkou a dáme piecť.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov 45 minút. Potom odoberieme pokrievku, poprelievame marinádou(z misy/pekáča) a pečieme ďalej bez pokrievky približne 30 - 40 minút.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!