Výborný „Stracciatella dezert“ s krupicovým krémom a šľahačkou, ktorý pripravíte raz-dva a určite si všetci pochutia!

RECEPT

Výborný "Stracciatella dezert" s krupicovým krémom a šľahačkou, ktorý pripravíte raz-dva a určite si všetci pochutia!

INGREDIENCIE
  • 1l mlieko

  • 180g kryštálový cukor

  • 130g krupica

  • 1 vanilkový puding

  • 240g maslo

  • 160ml pomarančová šťava

  • 1pl pomarančová kôra

  • 500ml smotana na šľahanie

  • 80g práškový cukor

  • Nasekaná čokoláda

POSTUP

  • Krupicový krém - v 300ml rozmiešame metličkou pudingový prášok a krupicu, zvyšné mlieko s kryštálovým cukrom dáme na sporák, po zovretí prilejeme krupicovú zmes a uvaríme hustý krém. Primiešame pomarančovú kôru, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme mixérom a po častiach k nemu zašľaháme vychladnutý krupicový krém.

  • Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom a vmiešame nasekanú čokoládu.

  • Na dno formy (približne 28x20) naukladáme sušienky, ktoré namáčame v pomarančovej šťave, navrstvíme polovicu pripraveného krému, na krém rozotrieme polovicu šľahačky, opäť poukladáme vrstvu namáčaných sušienok, krupicový krém a na vrch uhladíme zvyšnú šľahačku.

  • Hotový dezert odložíme do chladničky, ideálne do nasledujúceho dňa.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: youtube.com/