Pripravte si túto chutnú nátierku „domácu lučinu“, ktorá chutí naozaj výborne.

Po pridaní čerstvých byliniek ideálna ako nátierka na sendvič alebo čerstvý chlieb.

RECEPT

Pripravte si túto chutnú nátierku „domácu lučinu“, ktorá chutí naozaj výborne.

Po pridaní čerstvých byliniek ideálna ako nátierka na sendvič alebo čerstvý chlieb.

INGREDIENCIE
  • 1 veľký biely jogurt (500g)

  • 200 g kyslej smotany

  • soľ podľa chuti

  • čerstvé bylinky (voliteľné)

POSTUP

  • V hlbokej miske zmiešame kyslú smotanu a jogurt. Posolíme a znova všetko premiešajme.

  • Pripravíme si väčší hrniec na ktorý môžme položiť sitko vystlané bavlnenou plienkou alebo plátnom.

  • Vlejeme pripravenú hmotu a necháme cez noc v chladničke odkvapkať. Na druhý deň môžeme zmiešať s čerstvými bylinkami.

  • Takto sme získali jemný smotanový syr typu LUČINA, ktorý môžeme podávať s čerstvou zeleninou a pečivom.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!