Výborný obed či večera „batátové hranolky pečené v rúre“!

RECEPT

Výborný obed či večera "batátové hranolky pečené v rúre"!

Batáty alebo sladké zemiaky sú zdrojom vitamínov, vlákniny a minerálov. Okrem toho, že obsahujú približne o polovicu menej kalórii ako klasické zemiaky, posilňujú imunitu, napomáhajú lepšiemu tráveniu, znižujú stres a úzkosť.

INGREDIENCIE
  • 3 – 4 veľké batáty

  • 50g parmezán

  • Cesnakové korenie

  • Rastlinný olej

  • Sójová omáčka

  • soľ

  • Bylinky na dochutenie

POSTUP

  • Najskôr si batáty umyjeme a osušíme. Nakrájame ich na veľké hranolky.

  • Do misky nalejeme trošku oleja a sójovej omáčky, pridáme soľ, bylinky – môžete použiť rozmarín, oregano, mletú červenú papriku – pridáme cesnakové korenie a všetko dobre premiešame.

  • Do pripravenej zmesi dáme batátové hranolky a dobre v nej premiešame aby boli v zmesi dobre namáčané.

  • Na plech s papierom na pečenie poukladáme hranolky a prikryjeme ich alobalom. Pečieme v rúre na 180 stupňov 30 minút.

  • Naservírujeme na tanier a môžeme ešte posypať syrom.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!