Jemný kakaový korpus, lahodný pudingovo-smotanový krém a čokoláda, to je výborný dezert na akúkoľvek príležitosť „Eskimo torta“

RECEPT

Jemný kakaový korpus, lahodný pudingovo-smotanový krém a čokoláda, to je výborný dezert na akúkoľvek príležitosť „Eskimo torta“

INGREDIENCIE korpus
  • 2 vajcia

  • 60g cukor krupica

  • 40g hladká múka

  • 20g kakaový prášok

  • 15g olej

  • štipka soli

INGREDIENCIE krém
  • 500ml mlieko

  • 2PL kryštálový cukor

  • 2bal. kokosový puding

  • 125g maslo + 100g práškový cukor

  • 1 kyslá smotana

  • 300g čokoláda na polevu

POSTUP

  • Vajcia s cukrom vyšľaháme do hustej svetlej peny. Pridáme štipku soli, olej a nakoniec vareškou vmiešame preosiatu múku s kakaom. Formu(22cm) vystelieme papierom na pečenie, nalejeme pripravené cesto a dáme piecť.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 - 30 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť.

  • Pripravíme si krém. Z mlieka, kryštálového cukru a pudingov si uvaríme hustý krém. Necháme vychladnúť, občas premiešame.

  • Maslo si vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Postupne k maslu po lyžiciach zašľaháme vychladnutý puding a kyslú smotanu. Pripravený krém natrieme na vychladnutý korpus .

  • Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu, potrieme pripravený koláč a dáme stuhnúť do chladničky.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!