Jemný orechové cesto, vanilkový krém a sladká snehová perinka!
Lahodný dezert, ktorý sa oplatí vyskúšať!

RECEPT

Jemný orechové cesto, vanilkový krém a sladká snehová perinka!
Lahodný dezert, ktorý sa oplatí vyskúšať!
INGREDIENCIE na cesto
  • 200g mleté vlašské orechy

  • 6 vajec

  • 8PL hladká múka

  • 6PL kryštálový cukor

  • 1/2čl prášok do pečiva

  • nutella

INGREDIENCIE na krém

  • 400ml mlieko

  • 4 žĺtky

  • 4PL kryštálový cukor

  • 3PL hladká múka

  • 2 vanilínové cukre

  • 100g maslo

INGREDIENCIE na sneh
  • 4 bielky

  • 180g kryštálový cukor

  • mleté orechy na posypanie

POSTUP

  • Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Postupne po jednom prišľaháme žĺtky.

  • Mleté orechy, múku a prášok do pečiva zmiešame. A po lyžiciach vareškou zľahka vmiešame do vaječnej zmesi.

  • Hlbší plech vystelieme papierom na pečenie, vylejeme pripravené cesto, zarovnáme a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 10 minút.

  • Pripravíme si krém. Žĺtky s cukrom vyšľaháme, pridáme múku, mlieko a zmes dáme variť. Uvaríme hustý krém, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.

  • Maslo vyšľaháme do peny, postupne k nemu zašľaháme vychladnutý krém a nakoniec pridáme vanilínové cukre.

  • Upečený korpus prerežeme vodorovne na 2 časti. Spodný korpus potrieme nutellou, natrieme pripravený krém, priložíme druhý korpus.

  • Nakoniec vyšľaháme bielky s cukrom na sneh, dáme nad paru na 7 minút a občas premiešame metličkou. Pripravený sneh rozotrieme na vrch koláča, posypeme vlašskými orechmi a odložíme aspoň na 3 hodiny do chladničky.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: @riucagatesteretetetraditionale