Chutný, jemný čučoriedkový bochníček!

Pripravte ku káve tento jednoduchý, lahodný čučoriedkový koláč!

RECEPT

Chutný, jemný čučoriedkový bochníček!

Pripravte ku káve tento jednoduchý, lahodný čučoriedkový koláč!

INGREDIENCIE
  • 300g hladká múka

  • 260g kryštálový cukor

  • 250g čučoriedky

  • 200g kyslá smotana

  • 115g maslo

  • 3 vajcia

  • 3PL citrónová šťava

  • kôra z citróna

  • 1čl vanilkový extrakt

  • 1čl kypriaci prášok

  • 1/2čl sóda bikarbóna

  • 1/4čl soľ

  • 1PL polohrubá múka

POSTUP

  • Maslo roztopíme a zmiešame s cukrom, vajciami, vanilkovým extraktom, kôrou a šťavou z citróna, vyšľaháme mixérom. V druhej mise zmiešame múku s práškom do pečiva, sódou a soľou.

  • Do maslovej zmesi mixérom vmiešame polovicu zmiešanej múky, polovicu kyslej smotany, znova polovicu múky a polovicu kyslej smotany.

  • Čučoriedky obalíme v polohrubej múke a jemne vmiešame do cesta.

  • Formu vystelieme papierom na pečenie, vlejeme do nej pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 175 stupňov približne hodinu, presvedčíme sa špáradlom.

  • Po upečení necháme koláč vychladnúť a až potom vyberieme z formy. Vychladnutý môžeme posypať práškovým cukrom alebo poliať cukrovou polevou(Na polevu zmiešame 120g práškového cukru a 2,5PL citrónovej šťavy).

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!