Vynikajúci citrónovo-makový koláč so šľahačkou!

Jednoduchý, chutný koláč, pripravený raz-dva!

RECEPT

Vynikajúci citrónovo-makový koláč so šľahačkou!

Jednoduchý, chutný koláč, pripravený raz-dva!

INGREDIENCIE cesto
  • 3 vajcia

  • 1,5 hrnčeka hladká múka

  • 1 hrnček kryštálový cukor

  • 1 hrnček mlieko

  • 1 hrnček krupica

  • 1/2 hrnčeka olej

  • 2/3 hrnčeka celý mak

  • 1bal. prášok do pečiva

INGREDIENCIE sirup
  • 1 hrnček voda

  • 1/2 hrnčeka kryštálový cukor

  • šťava z 1/2 citróna

INGREDIENCIE poleva
  • 300ml smotana na šľahanie

POSTUP

  • Sirup - vodu, cukor a citrónovú šťavu privedieme k varu, povaríme 5 min, odstavíme a necháme vychladnúť.

  • Cesto - vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme mlieko, olej, premiešame. K zmesi preosejeme múku zmiešanú s práškom do pečiva, premiešame na nízkych otáčkach. Nakoniec vmiešame mak a krupicu.

  • Hlboký plech(25x35) vystelieme papierom, vylejeme pripravené cesto, zarovnáme a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 - 25 minút.

  • Po upečení horúci koláč polejeme sirupom, necháme vychladnúť.

  • Smotanu vyšľaháme a rozotrieme na vrch koláča.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!