Výborný zákusok, u nás veľmi obľúbený „MAKOVO-ŽĹTKOVÉ REZY“

RECEPT

Výborný zákusok, u nás veľmi obľúbený "MAKOVO-ŽĹTKOVÉ REZY"

INGREDIENCIE cesto (ingrediencie sú na 3 pláty)
  • 12 vaječných bielkov

  • 210g kryštálový cukor

  • 195g mletý mak

  • 3pl polohrubá múka

  • 1bal. prášok do pečiva

INGREDIENCIE krém
  • 12 vaječných žĺtkov

  • 750ml mlieko

  • 180g kryštálový cukor

  • 2bal. vanilínový cukor

  • 7pl kukuričný škrob

  • 200g maslo

POSTUP

  • Cesto (1 plát) - 4 vaječné bielky vyšľaháme so 70g kryštálového cukru na tuhý sneh. Pridáme 1pl múky, 1/3 prášku do pečiva a 65g maku, zľahka premiešame a navrstvíme na plech(20x35) vystlaný papierom na pečenie.

  • Pečieme pri teplote 170 stupňov približne 10-15 minút, po upečení necháme vychladnúť. Rovnakým spôsobom upečenie aj ďalšie 2 pláty.

  • Krém - metličkou rozšľaháme žĺtky s mliekom, cukrom a škrobom. Zmes nalejeme do hrnca a na miernom ohni uvaríme hustý krém. Odstavíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Maslo vyšľaháme do peny a po častiach k nemu zašľaháme vychladnutý žĺtkový krém.

  • Upečené pláty natrieme pripraveným krémom, vrchný plát tiež potrieme krémom, uhladíme a môžeme ozdobiť podľa seba.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: kiloretete.ro