Výborný zákusok, ktorým určite ulahodíte „kakaovo-vanilkové rezy s ovocnou šľahačkou“

Sladký dezert, ktorý vyčarí úsmev na tvári!

RECEPT

Výborný zákusok, ktorým určite ulahodíte "kakaovo-vanilkové rezy s ovocnou šľahačkou"

Sladký dezert, ktorý vyčarí úsmev na tvári!

INGREDIENCIE cesto
  • 3 vajcia

  • 140g polohrubá múka

  • 100g kryštálový cukor

  • 60ml olej

  • 1pl rumová aróma

  • 1/2bal. prášok do pečiva

  • štipka soli

INGREDIENCIE krém
  • 1l mlieko

  • 5 žĺtkov

  • 120g kryštálový cukor

  • 100g hladká múka

  • 200g biela čokoláda

  • 15g želatína + voda

INGREDIENCIE šľahačka + ovocný sirup
  • 300g cuketa

  • 1 vajce

  • 70g tvrdý syr

  • 40g hladkej múky

  • Soľ

  • Korenie

  • Petržlenová vňať

  • kôpor, bylinky podľa chuti

  • Olej na potretie panvice

POSTUP

  • Ovocný sirup - 100ml vody s cukrom dáme variť, po zovretí pridáme mrazenú ovocnú zmes, privedieme k varu, povaríme 2-3 minúty, odstavíme a prepasírujeme cez sitko. Polovicu sirupu použijeme so šľahačkou, druhou polovicou polejeme upečený korpus.

  • Cesto - vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme olej, rumovú arómu. K zmesi preosejeme zmiešanú múku s práškom do pečiva, štipkou soli a kakaom a mixérom prešľaháme. Hotové cesto navrstvíme na plech (25x35) vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 15-20 minút. Po upečení necháme vychladnúť a polejeme polovicou ovocného sirupu.

  • Krém - metličkou rozšľaháme žĺtky s cukrom a múkou, pridáme trochu mlieka a dobre vymiešame, aby nezostali hrudky. Zvyšné mlieko dáme variť, po zovretí prilejeme žĺtkovú zmes a uvaríme hustý krém. Do horúceho pridáme bielu čokoládu a vymiešame. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Želatínu si pripravíme podľa návodu a vmiešame do krému. Hotový krém natrieme na upečený korpus.

  • Ovocná šľahačka -  smotanu na šľahanie vyšľaháme, pridáme polovicu pripraveného ovocného sirupu a zmiešame. Ovocnú šľahačku rozotrieme na vrch koláča. (Zvyšným sirupom sme poliali korpus.)

  • Hotový zákusok odložíme na niekoľko hodín alebo na noc do chladničky.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: youtube.com/@cemancamastazicooking.9744